WORKSHOP Stifttekeningen GEWEEST

WORKSHOP Stifttekeningen GEWEEST

Ken jij ze nog? Die kleurige dingen waarmee je vroeger agenda’s vol kreeg? Steeds meer wordt er in de illustratiewereld de gouwe ouwe stift gebruikt, als volwaardig materiaal voor bijzondere illustraties.  In deze workshop gaan we de stift en al zijn mogelijkheden opnieuw verkennen. In kleur, lijn en vlak teken je in 2 uur tijd een poster van formaat.

Met alcoholstiften maken we een full-color plaat, volledig in stift op groot formaat van 70 x 100 cm als je wilt. Dit materiaal vraagt om grafische keuzes in arcering en kleur. We maken eventueel een globale compositietekening waarna we zo snel mogelijk gaan stiften! Want gaandeweg ontstaan de leukste dingen. Je kunt in lagen nuances aanbrengen. Maar vooral spelen met het materiaal en jouw fantasie de vrije loop laten.

Je gaat naar huis met een wereld aan kleur en een hoofd vol plezier!

GEWEEST:
Woensdagavond 15 februari 2023 van 19:30 – 21:30 uur werkten we in een klein groepje in mijn illustratieatelier aan stifttekeningen op groot formaat. De grote vellen van 70 x 100 cm waren een uitdaging. Schoorvoetend zetten de deelnemers hun ontwerp op het papier. Maar gaandeweg was de angst voor het wit overwonnen en stiftten ze vrolijk en dapper hun kleurrijke werken. (zie onder) Diverse hanteringswijzen van het materiaal zag je al snel. Het werkt inspirerend om anderen bezig te zien, met andere keuzes waar jij niet aan denkt. En verslavend hoor, dat stiften!

Stuur me een mail via CONTACT als je je alvast in wilt inschrijven voor de volgende Stiftworkshop(ergens in de zomer, vanaf eind april zal het nieuwe zomerprogramma op deze site staan).