Leporello Heleen Wilkens en S. van Tuinen

WORKSHOP Leporello of zig-zagboek maken GEWEEST

In deze workshops maak je zelf een uniek zig-zag boek(je). Ook wel Leporello genaamd. Gevuld met jouw tekeningen/ illustraties/ teksten. Bij een onderwerp wat jou op het lijf geschreven is.

Dinsdag 7 & Dinsdag 21 februari (GEWEEST) nu op aanvraag te boeken !
19:30 uur – 22:00 uur 2 avonden of op 1 dag te boeken
(evt. met lunch uit de keuken van de Porrepoele)
Werkplaatsatelier Heleen Wilkens Stadskanaal

Op de foto zie je een Leporello van dichter/beeldend kunstenaar S. van Tuinen in samenwerking met Heleen. Wij maakten er een mail-art project van.

Je broedt even op een thema wat bij jou/jullie past. In de mail die je krijgt zullen ook een aantal thema’s staan die je kunt kiezen als je het moeilijk vindt. Je kunt associërend op het thema foto’s, tijdschriftpagina’s, mooie papiertjes, en natuurlijk ook goed tekst gebruiken. Verzamel en breng mee naar de workshop.

Op de eerste avond maken we de Leporello zelf, de voor-en achterkant en het plan, de schets voor de inhoud. Dat zal voor iedereen verschillend zijn. Heleen zal je voeden met voorbeelden van poëtische illustraties en art-journals. Iedereen wordt op zijn eigen weg geholpen en waar nodig reikt Heleen tips en ideeën aan om tot een mooi geheel te komen. Alle materialen zijn verder aanwezig zoals collage-materiaal en teken/illustratie-gereedschap. Je kunt diverse tekentechnieken inzetten, en materialen gebruiken. De eerste avond kun je hiermee experimenteren.

De tweede avond ga je de inhoud maken door collage en teken/illustratietechnieken te gebruiken. En natuurlijk tekst als je dat wilt. Aan het einde hoop ik dat jouw Leporello een uniek boekje is waar je trots op kan zijn!

Ik ben benieuwd naar jullie creaties!
De workshop kost € 60,- voor 2 avonden/1 dag (= excl. lunch). Graag deze workshop aanvragen? Voor 6 personen of meer kan ik hem speciaal voor jullie inplannen, evt. met thema’s en lunch naar wens/in overleg. Wil je dat? Klik HIER om jouw gegevens in te vullen, aantal mensen en vraag een datum aan(liefst een paar opties). Je krijgt dan z.s.m. een mail van mij terug!