illustratie Tobias gaat op pad

Boekillustraties: Tobias en zijn kameel, een muzikaal kerstsprookje

Tobias en zijn kameel, een muzikaal kerstsprookje, is een bijzonder kerstverhaal.
Het is geschreven door Peter Lems, Heleen maakte de illustraties. Het boek was te verkrijgen via de web-site en bij diverse boekhandels, o.a. bij de Readshop in Stadskanaal, en boekhandel Verkaaik in Gouda. Maar inmiddels ook te lenen bij diverse bibliotheken, bestellen gaat alleen nog via de web-site van Tobias en zijn kameel.

Speciaal bij dit verhaal is muziek gecomponeerd, welke digitaal beschikbaar is, waardoor de vertelbelevenis groter wordt. Ook zijn er vertelvoorstellingen mogelijk en een workshop over “schenken”. Voor leerkrachten is er een lesbrief beschikbaar voor een nagesprek in de klas. Zie informatie op bovenstaande web-site.

Tobias, een ondernemende eigenzinnige jongen trekt op zijn kameel de wereld in. Hij ontmoet bijzondere mensen, wordt aangevallen door een tijger en leert sterren lezen op de School der Wijzen. 

Een verhaal over durf, avontuur en een open blik. Het lijkt eigenlijk helemaal niet over Kerst te gaan. Maar als plotseling de `Drie Koningen, de wijzen uit het oosten, in een indrukwekkende stoet bij het kerstfeest van Tobias’ schoolfeest arriveren, krijgt het verhaal plots een andere wending…

Tobias en zijn kameel is een avontuurlijk verhaal en een speelse, verrassende kijk op de essentie van het ruim tweeduizend-jaar oude kerstverhaal: (zich) onbaatzuchtig schenken.

 

Op 6 december was de spectaculaire boekpresentatie van het boek in de Chocoladefabriek in Gouda, voorafgaand door een heuse kamelentoer met Tobias op de rug van zijn kameel door de stad.