KUNSTPROJECT: bij theater "de Weltmeister"

KUNSTPROJECT: bij theater “de Weltmeister”

Leerlingen van het Esdalcollege in Emmen hebben zich onder leiding van Heleen verdiept in de Seventies. Welke dingen speelden in die tijd voor jongeren? Hoe zag dat er uit? Door met elkaar in gesprek te gaan vertelt de docent veel van haar jeugd en komen de leerlingen erachter dat sommigen dingen toch heel anders gingen in de jaren zeventig. Maar ook dat jongerencultuur altijd overeenkomsten heeft.

Elpees voor het theater

De leerlingen maken een eigen elpeeontwerp, welke aan het einde samen het decor vormen voor de randprogrammering bij de voorstelling de Weltmeister van theatergezelschap Iemandsland. Er komt namelijk een heuse disco in het Atlastheater.

Fotoshoot

Uiteindelijk toveren de leerlingen zichzelf om tot popstar om daarna een fotoshoot te doen. In een lokaal ligt een enorme verzameling kleding en gadgets uit de jaren zeventig. De Leerlingen helpen elkaar om een mooi setje te vinden. De kunst is om je zo uit te dossen dat je het stiekem heerlijk vind natuurlijk.

Voorstelling de Weltmeister

Dit alles was een voortraject voor de voorstelling “de Weltmeister” van theatergroep Iemandsland. Want natuurlijk mocht een bezoek aan deze seventiesode in de Veenkoloniën niet ontbreken.  Zie ook Iemandsland; Muziektheater in de Drents-Groningse Veenkoloniën.