Expositie Vitamine K in het MOW

Expositie Vitamine K in het MOW

De  Corona-tijd was èn is heftig, onzeker en moeilijk. We hebben op tenen gelopen, ons bezonnen op allerlei, we waren verdraagzaam, en deden ons best. Veel dingen gingen niet door of op een andere manier. Dat vergt aanpassingsvermogen en creativiteit.

Het MOW in Bellingwolde begrijpt dat mensen toe waren aan ” Vitamine K “.  Van 10 juni t/m 18 oktober 2020 stond in de tentoonstelling  Vitamine K  kunst centraal die je blij maakt, kunst waar je van opknapt. Positief en creatief, kunst als uitnodiging tot een zonnige toekomst. Kunst vol levenslust.

Concept

Volgens Brits onderzoek reageren onze hersenen op kunst ongeveer hetzelfde als op liefde. Kijken naar kunst versnelt onze hartslag met wel tien procent. Ongeveer net zoveel als wanneer je naar je lief kijkt. Ook op andere manieren draagt kunst bij aan ons welbevinden en onze gezondheid. Het verbindt ons met onze creativiteit, dat wat ons het meest tot mens maakt.

Ik maakte een aantal schilderijen tijdens de eerste maanden van de pandemie. Ook ontstonden de Artzines en vele tekeningen. Het schilderij “Op pad” , welke onder andere in de expositie Vitamine K werd getoond is een werk in gemengde techniek, op zich niet verwonderlijk, maar het toont meer wereld, meer omgeving . Een trend die zich doorzet? Ik weet het niet, we zullen zien.

 

 

 

 

 

“Op pad”
mixed media op doek
 80 x 120 cm  

 

 

 

 

Facebookinstagram