Deskundigheidsbevordering kunsteducatie leerkrachten PO

Deskundigheidsbevordering kunsteducatie leerkrachten PO

Beeldende technieken heb je nodig om goede kunsteducatie in de klas te geven. Inhoud en techniek gaan bij goede lessen hand in hand. Maar voel jij je deskundig genoeg om jouw leerlingen de tools in handen te geven die ze nodig hebben bij kunstzinnige vorming?

Al 25 jaar geef ik lessen kunsteducatie op scholen aan leerlingen en leerkrachten. De afgelopen jaren merken we dat op de Pabo-opleiding lessen kunsteducatie en beeldende vorming te weinig aandacht krijgt om je als leerkracht voldoende deskundig te voelen om ook buiten de bekende paden te treden. Materiaalkennis blijft achter en daardoor ziet men te weinig de mogelijkheden om dit eenvoudig maar goed in te zetten in de klas.

Sinds 2021 geef ik vanuit onze  gi-ga-lange-gangen-boerderij in Stadskanaal in een heerlijk ruim werkplaatsatelier o.a. trainingen kunsteducatie aan leerkrachten in een inspirerende omgeving. Doe mee! Bijvoorbeeld vanaf oktober met de:

 • Kennismakingscursus kunsteducatie & beeldende technieken voor leerkrachten in het PO (ook geschikt voor peuterleiders en studenten Pabo/onderwijsassistent) .  In 4 bijeenkomsten op maandagavond.
  data: ma 10 okt, 24 okt, 14 nov, 28 nov
  tijd: van 19:30-22:00 uur
  kosten: kennismakingsaanbieding: € 150 per leerkracht(incl. b.t.w.)  excl. materialen. Materialenpakket t.w.v. €25,- bij te bestellen.
  Minimum aantal deelnemers 7, maximum aantal: 20

  Wil je echt deskundiger worden en alle mogelijkheden van deze materialen en gereedschappen ontdekken zodat je mooie beeldende lessen kunt geven in jouw klas? Vanaf januari/februari 2023 start de cursus
 • Verdiepingscursus Kunsteducatie & beeldende technieken voor leerkrachten in het PO (ook geschikt voor peuterleiders en studenten Pabo/onderwijsassistent) ) van 10 bijeenkomsten waarin we alle onderdelen uitgebreid gaan belichten
  data: maandag 23 jan, 6 feb, 20 feb, 6 mrt, 13 mrt (optioneel, inhaalmoment) 20 mrt, 3 apr, 17 apr, 24 april(optioneel inhaalmoment), 8 mei, 15 mei, 22 mei.
  tijd: 19:30-22:00 uur.
  kosten: €350,- (incl. b.t.w.) excl. materialen. (materialenpakket t.w.v. €75,- bij te bestellen met daarin materialen ook voor gebruik thuis of op school) .
  Minimum aantal deelnemers 7, maximum aantal: 20

  BEIDE TRAININGEN ZIJN OOK IDEAAL OM ACHTER ELKAAR TE VOLGEN. Zodat je in 1 schooljaar jezelf bijschoolt op het gebied van kunstzinnige vorming!

Daarbij worden de onderdelen tekenen, schilderen, collage en druktechnieken als leidraad genomen. Maar verbinden we deze technieken aan betekenisvolle lessen. We werken naar prentenboeken, sluiten aan bij het nieuws, zoeken naar mogelijkheden in samenhang met feestdagen en seizoenen en kijken naar thematisch werken. En tussendoor zul je steeds gevoed worden met voorbeelden en stromingen uit/in de kunst(geschiedenis) en de wereld van illustratoren. Opdat grote voorbeelden goed doet volgen.

technieken die we behandelen:

 • tekenen, met houtskool, pen, inkt, krijt, potlood/kleurpotlood, zie de mogelijkheden.
 • schilderen,  met plakkaatverf, acrylverf, aquarelverf, mixed media etc.
 • druktechnieken, monotype en linodruk, sjabloondruk, materiaaldruk etc.
 • collagetechnieken waarbij bovenstaande vaak worden gecombineerd tot mixed media technieken.

We werken vanuit mijn ruime werkplaatsatelier. Ik wil graag starten met een zo divers mogelijke groep van verschillende scholen zodat we elkaar kunnen inspireren en van elkaar kunnen leren. Meld je daarom vooral (vroegtijdig) aan met al jouw collega’s!

Ook zijn er mogelijkheden voor trainingen op maat. Bijvoorbeeld door 1 van de 4 techniekonderdelen als leidraad te nemen (tekenen, schilderen, druktechnieken, collage) of door bijvoorbeeld de mogelijkheden van kunsteducatie met prentenboeken te onderzoeken.

Voor verdere info kunt u hier een mail sturen of even bellen. Ik vertel u graag meer!

 

 

Facebookinstagram